Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Schat van Zeist Den Dolder

Op zaterdag 18 mei presenteert het Geheugen van Zeist haar eerste Schat van Zeist over Den Dolder. Iedereen die graag iets meer wil weten over de geschiedenis van dit bijzondere dorp is van harte uitgenodigd.

Laat u verrassen door de historie van Den Dolder in vogelvlucht, in woord en in beeld. Uiteraard gaan we ook naar buiten om verborgen plekjes ‘live’ te bekijken. Deze wandeling duurt ongeveer een uur.

Het programma start om 14:00 uur in de Maria Christinakerk in Den Dolder met een kopje koffie/thee en duurt tot uiterlijk 16:00 uur.

Zeepfabriek de duif in 1914

Aanmelden

Deelname is helemaal gratis, maar vanwege een beperkt aantal deelnemers is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via dit formulier.

Flip Baay (links) en Peter de la Mar (rechts)
Schatten van Zeist

Peter de la Mar van het Geheugen van Zeist: “Zeist zit vol schitterende plekken die zelfs veel Zeistenaren niet kennen. Met de Schatten van Zeist willen we de mooie verhalen over ons erfgoed vaker en op een vernieuwende manier vertellen aan iedereen die daar belangstelling voor heeft. We vinden het fantastisch dat de Historische Vereniging Den Dolder het initiatief heeft genomen om, samen met ’t Gilde, deze eerste Schat te organiseren.”

Flip Baay van de Historische Vereniging: “Voor ons is dit een prachtige kans om de bekendheid van Den Dolder te vergroten. Het is bovendien ontzettend leuk en leerzaam om samen te werken met de partners binnen het Geheugen van Zeist.”