Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Gilde rondleidingen starten weer

De gidsen van Gilde Zeist staan klaar om vanaf Koningsdag belangstellenden mee te nemen in de mooie plekjes in Austerlitz, Den Dolder en Zeist. Natuurlijk is de topper Slot Zeist, maar er zijn nog ruim 20 andere rondleidingen. Johan Varkevisser, projectleider rondleidingen, vertelt:

“Er zijn zoveel interessante plekken in onze gemeente, de gidsen brengen de bijna vergeten verhalen tot leven. Zo gaat de rondleiding ‘het Lage Land’ naar het Jachthuis, waar ooit de trein stopte om Koninklijke passagiers uit te laten stappen, en ook langs het oudste zwembad van Zeist. De jonge historie van nieuw Kerckebosch én Langs de hoogtepunten van het oude Seijst worden aangedaan, naast het mooie landgoed Bornia-Heidestein en de WA-Hoeve.”

Op Koningsdag is er een rondleiding met als thema ‘herdenking rampjaar 1672’. De Franse koning Lodewijk XIV verbleef toen 10 dagen in Zeist, wat is daarvan overgebleven? Start bij het gemeentehuis, deelname is gratis.

Het programma staat vermeld in de folder, die op diverse plekken meegenomen kan worden, en vanzelfsprekend op de website www.gildezeist.nl Rondleidingen in Slot Zeist staan vermeld op www.slotzeist.nl/cultuur/rondleidingen Raadpleeg de websites voor de actuele situatie.

Naast de geplande rondleidingen organiseert Gilde Zeist op aanvraag een rondleiding uit ons aanbod. Leuk voor een familie-uitje, een intermezzo in een teambuilding enz. Aanvragen kan via de website van Gilde Zeist.

Graag tot ziens bij één van de rondleidingen!