Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Gildegidsen in startblokken voor rondleidingen

Gilde Zeist hoopt dit voorjaar weer rondleidingen te geven langs verschillende bezienswaardigheden in Austerlitz, Den Dolder en Zeist. Het startmoment is nog onzeker.

Johan Varkevisser, projectleider rondleidingen, vertelt: “De 25 gildegidsen laten graag het mooie en bijzondere in onze gemeente zien zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten. Dat betekent dat de gebruikelijke start van het seizoen op Koningsdag vervalt. De folder met de geplande rondleidingen is al beschikbaar op verschillende plekken, en alle informatie is ook op de website www.gildezeist.nl te vinden. Velen hebben het afgelopen jaar – noodgedwongen – gewandeld in de eigen omgeving, maar kent u de achtergrond van bijvoorbeeld Zeist-West of landgoed Bornia? De gildegidsen brengen de geschiedenis tot leven. Slot Zeist heeft een vernieuwde rechtervleugel en is een bezoek meer dan waard. Vanwege de grote belangstelling moet voor rondleidingen in het Slot wel gereserveerd worden, maar het aantal rondleidingen is zo ruim, dat een plekje altijd te vinden is.”

Controleer altijd actuele situatie

Gilde Zeist volgt de coronarichtlijnen van de overheid. Dat kan betekenen dat rondleidingen soms niet doorgaan of dat het aantal deelnemers beperkt moet worden. Raadpleeg daarom vooraf altijd de website www.gildezeist.nl voor de actuele situatie.

Rondleiding op aanvraag

Naast de geplande rondleidingen organiseert Gilde Zeist op aanvraag een rondleiding uit het aanbod. Leuk voor een familie-uitje, een intermezzo in een teambuilding of een andere gelegenheid. Aanvragen kan via de website.