Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Historisch Weekend Zeist

Op 14 en 15 september vindt in Zeist het Historisch Weekend plaats. Iedereen is welkom om tijdens dit weekend extra te genieten van het prachtige erfgoed in onze gemeente. Het erfgoed dat zo beeldbepalend is voor onze identiteit als Zeistenaren.

Open Monumentendag 14 september

Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. U bent dan van harte welkom op bijzondere plaatsen die anders vaak niet toegankelijk zijn voor publiek. Waar mogelijk sluiten we in Zeist aan bij het landelijke thema van dit jaar: Plekken van Plezier. De nadruk ligt dus op monumenten die ooit zijn gebouwd of aangelegd als plek van plezier. Denk daarbij aan theaters, muziekscholen en musea, maar bijvoorbeeld ook aan parken en bossen. Dankzij de grote variatie aan Zeister monumenten is het ook dit jaar weer gelukt om een afwisselend programma samen te stellen vol extra activiteiten. U vindt hier het volledige programma.

Download hier het programmaboekje met overzichtskaarten en activiteiten (PDF).

Oude Algemene Begraafplaats Zeist

Historische Doedag 15 september

Op zondag 15 september 2019 komt de geschiedenis van Zeist tot leven in en om Slot Zeist. Er is van alles te doen in een historische context: oudhollandse spelen, rondleidingen, kanovaren, tentoonstellingen, tokkelen, een speurtocht, ontmoetingen met historische personages en nog veel meer. Een fantastisch evenement voor jong en oud. De entree is gratis, voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Bekijk hier het gehele programma van de Historische Doedag.