Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Onthulling informatiebord Austerlitz

Zoals vele dorpen kent ook Austerlitz herinnering- en herdenkingsgroen. Onder andere een lindeboom van ruim 200 jaar oud en een goudacacia van ruim 30 jaar oud. Tot Koningsdag 2019 moesten deze bomen het zonder informatiebord stellen en wisten slechts enkele Austerlitzsers over de herkomst van de bomen.

Informatiebord Acacia Schooldwarsweg

Op Koningsdag 2019 werd na de aubade een informatiebord onthuld bij de acacia aan de Schooldwarsweg bij het dorpshuis. Deze acacia is 1986 geplant ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Austerlitzse Floraliavereniging. Het bord werd, onder toeziend oog van de burgemeester, onthuld door voormalige bestuursleden van de inmiddels opgeheven Floraliavereniging.

Bij de linde op de hoek van de Gramserweg en de Oude Postweg is eveneens een informatiebord geplaatst. Deze linde is op 11 december 1806 door Samuël Boas geplant. Hij was door gouverneur De Pineda benoemd tot secretaris van Austerlitz. De plaatsing van de informatieborden is een initiatief van de Stichting Lokaal Austerlitz en werd mede mogelijk gemaakt door plaatselijke ondernemers en medewerking van de gemeente Zeist.

Onthulling informatiebord Schooldwarsweg door voormalig bestuursleden Floraliavereniging en burgemeester Koos Janssen