Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Tentoonstelling Cornelis Smitskamp

Vrijdag 17 november opent de heer M. Fluitman, wethouder Zorg, Ouderen en Cultuur om 11.00 uur de tijdelijke tentoonstelling van het Geheugen van Zeist. Tot 13 januari 2018 is deze tentoonstelling (gratis) te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in het Historisch Informatie Punt, in de publiekshal.

Cornelis Smitskamp

Dit keer is de tentoonstelling gewijd aan Cornelis Smitskamp (1876 – 1958). Hij is o.a. de ontwerper van de gemeentelijke begraafplaats aan de Woudenbergseweg die in november 1917 (100 jaar geleden) geopend werd. In Zeist is Cornelis Smitskamp ook bekend als ontwerper van de Dieptetuin in 1909 en als bloemist/kweker die het Walkartpark heeft beplant in 1904/1905.

Bij de tentoonstelling worden naast documenten uit het gemeentearchief ook voorwerpen getoond uit de collecties van de jongste dochter en kleinzoon van de heer Smitskamp. Een topstuk onder deze voorwerpen is een grote ontwerptekening van de 100-jarige begraafplaats.

Oude hoofdingang gemeentelijke begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist

100 jaar begraafplaats

Bekijk ook de fotogalerij over de gemeente begraafplaats.

In het weekend van 17 november zijn er ook een aantal jubileum activiteiten op de begraafplaats (zie www.zeist.nl/begraafplaats).