Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Opening tentoonstelling 'Een steen gelicht'

Op donderdag 31 maart om 15.30 uur heeft de heer Marcel Fluitman, Wethouder van Cultuur van de gemeente Zeist, de tentoonstelling: ‘Een steen gelicht’. Ralph Dundas Baron Tindal en de Oude Algemene Begraafplaats Zeist geopend in het Historisch Informatie Punt (HIP) in het gemeentehuis van Zeist.

De begraafplaats werd in 1828 aangelegd aan de Bergweg in Zeist. Toen een plek ver buiten de grenzen van het dorp. De begraafplaats is tot 1965 in gebruik gebleven. Er liggen veel Zeistenaren met meer en minder bekende namen begraven. Zo ook Ralph Dundas Baron Tindal, een markante man met een grote militaire carrière. Over hem heeft Stichting Oude Algemene Begraafplaats de jaarlijkse tentoonstelling in het Poortgebouw samengesteld. Nu aangevuld met verdere informatie en in deze tentoonstelling ondergebracht.

De tentoonstelling is tot medio augustus te bekijken in de publiekshal van het gemeentehuis tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Toegang is gratis.

Door het geheugen van Zeist worden elk jaar ongeveer 3 exposities in het historisch informatiepunt georganiseerd. Al deze exposities geven een kijkje in de geschiedenis van Zeist.