Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Tentoonstelling Rekeningen van Zeister bedrijven

Maandagmiddag 16 juli opent om 15.00 uur de heer Marcel Fluitman, Wethouder van Cultuur van de gemeente Zeist, de tentoonstelling: Rekeningen van Zeister bedrijven in het Historisch Informatie Punt (HIP) in het gemeentehuis van Zeist.

Opstrijken van een hoed voor een gulden

Rekeningen, het klinkt misschien saai, maar het tegendeel is waar. Zij geven een prachtig tijdsbeeld van Zeister bedrijven van Zeist in (voornamelijk) de jaren 20-30 van de vorige eeuw. De rekeningen zijn vaak ‘plaatjes’ op zich, maar ook de beschrijvingen roepen bijzondere  beelden op, zoals: opstrijken van een hoed voor een gulden.

De tentoonstelling is samengesteld door het Zeister Historisch Genootschap, die recent twee grote verzamelingen van rekeningen heeft ontvangen. Uit deze schenkingen en uit de bestaande collectie en die van het Gemeentearchief (samen enkele honderden exemplaren), is een keuze gemaakt.

Historisch Informatie Punt gemeentehuis

Het Geheugen van Zeist, het samenwerkingsverband van twaalf Zeister Erfgoedorganisaties, wordt door het gemeentebestuur van Zeist in de gelegenheid gesteld om vier maal per jaar een tentoonstelling te organiseren in het Historisch Informatie Punt (HIP), een deel van de publiekshal van het Zeister gemeentehuis.

Deze 19e HIP-expositie is te zien tijdens de openingsuren van de publiekshal t/m 15 september 2018.