Terug naar overzichtTerug naar overzicht
  • Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Tentoonstelling ‘Schatten van het Zeister Historisch Genootschap’
Tentoonstelling ‘Schatten van het Zeister Historisch Genootschap’

Donderdag 8 september om 16.00 uur opent de heer Walter van Dijk, wethouder Cultureel Erfgoed en Monumenten van de gemeente Zeist, de tentoonstelling: ‘Schatten van het Zeister Historisch Genootschap’ in het Historisch Informatie Punt (HIP) in het gemeentehuis van Zeist.

Schatten van Zeist

Vanaf haar oprichting in 1951 heeft de Van de Poll-Stichting – in 1999 omgedoopt tot Zeister Historisch Genootschap – zich onder andere toegelegd op het verzamelen van voorwerpen die betrekking hebben op de geschiedenis van Zeist. De meeste voorwerpen zijn schenkingen. Ze worden bewaard in het depot van de stichting.

Voor de tentoonstelling zijn 70 unieke objecten geselecteerd. Alle voorwerpen worden beschreven en afgebeeld in een kleine catalogus. Deze ligt voor bezoekers van de tentoonstelling klaar in het HIP. Donateurs van het Zeister Historisch Genootschap ontvangen de catalogus samen met het septembernummer van het blad Seijst, waarin nog meer voorwerpen worden beschreven.

De tentoonstelling is tot 22 december 2022 te bekijken in de publiekshal van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Toegang is gratis.

Door het geheugen van Zeist worden elk jaar ongeveer 3 exposities in het Historisch Informatiepunt georganiseerd. Deze exposities geven een kijkje in de geschiedenis van Zeist.