Theatervoorstelling Ina Geisler

Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Ina Geisler vertelt 'Mijn verhaal'

‘Dit is mijn verhaal’ is een persoonlijk verhaal van Ina Geisler (Duitse van origine). Ina neemt u mee in een verhaal over vijandsbeelden en schuldgevoelens, maar ook over de waarde van vrijheid en het belang van dialoog tussen allerlei mensen.

Voelbare wonden

Drieëndertig jaar geleden ben ik hier komen studeren en dacht dat ik met open armen werd ontvangen. Iedereen sprak Duits en ik voelde me welkom. Totdat ik de taal beter leerde kennen, en de vijandige houding van veel Nederlandser tegen Duitsers begon te voelen. De 2e Wereldoorlog had voelbare wonden achtergelaten. Ik begon me schuldig te voelen en schaamde me dat ik Duits ben.

Bijdrage aan een dialoog

Nu we 75 jaar Bevrijding vieren vind ik het belangrijk om dat samen te doen. Zonder schuld en schaamte van mijn kant en met elkaar. Zodat de geschiedenis zich niet gaat herhalen en wij elkaar als mensen ontmoeten. Met deze voorstelling wil ik een bijdrage leveren aan een dialoog tussen mensen die de 2e Wereldoorlog hebben meegemaakt of de tweede generatie zijn zoals ik.

Ina Geisler is theatermaker, poppenspeler en kunstzinnig coach. Deze solovoorstelling wordt begeleid door regisseur Rebekka Roozendaal.

Wanneer: 2 oktober
Tijd:
19:30 – 21 uur
Waar:
Bibliotheek Idea Zeist, theaterzaal de Klinker
Toegang:
gratis maar aanmelden verplicht, via de website of aan de balie

Een Duitse bevrijding...