Uw zoekacties: Huis Heibergen, 1735-1946

2160 Huis Heibergen, 1735-1946

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inventaris
21 Vrouwe Henriëtte Marie Georgine Baronesse van der Goes, vrouw van Friedrich Wilhelm Franz Max Erdmann Gustav von Liendeiner gen. von Wildau, en Vrouwe Adolphine Cornelie Baronesse van der Goes douair. Jhr. Frederik Robert Groeninx van Zoelen, als erfgenamen van Louis Dignus Baron van der Goes van Dirxland, verkopen aan Willem Adriaan Storm de Grave, te Zeist, als directeur van de N.V. "Schaerweyder Bosschen", voor een som van f 40.000,- de villa Heibergen met tuinmanswoning, grond en weg, groot 0-84-35 H.A. en gelegen onder Zeist Ericaweg no. 3 nabij Huis ter Heide, sectie C nr. 649 en 652; met overneming van de hypotheek, groot f 30.000, -, ten behoeve van Mevr. Eschauzier, door de N.V. "Schaerweyder Bosschen" (2 ex.)
2160 Huis Heibergen, 1735-1946
Inventaris
21
Vrouwe Henriëtte Marie Georgine Baronesse van der Goes, vrouw van Friedrich Wilhelm Franz Max Erdmann Gustav von Liendeiner gen. von Wildau, en Vrouwe Adolphine Cornelie Baronesse van der Goes douair. Jhr. Frederik Robert Groeninx van Zoelen, als erfgenamen van Louis Dignus Baron van der Goes van Dirxland, verkopen aan Willem Adriaan Storm de Grave, te Zeist, als directeur van de N.V. "Schaerweyder Bosschen", voor een som van f 40.000,- de villa Heibergen met tuinmanswoning, grond en weg, groot 0-84-35 H.A. en gelegen onder Zeist Ericaweg no. 3 nabij Huis ter Heide, sectie C nr. 649 en 652; met overneming van de hypotheek, groot f 30.000, -, ten behoeve van Mevr. Eschauzier, door de N.V. "Schaerweyder Bosschen" (2 ex.)
Datering:
26 augustus 1946
Omvang:
1 omslag
Kenmerken
Samenvatting:
Bevat diverse transport- en verkoopakten van delen van Huis Heibergen, een kadastrale kaart uit 1945 en stukken betreffende het archief
Omvang:
0,76 meter
Openbaarheid:
Volledig openbaar
Eigendom:
Nee, is eigendom van het Zeister Historisch Genootschap
Licentie:
CC0 1.0 Publiek Domein Verklaring
Archiefvormer:
Bewoners Huis Heibergen
Soort toegang:
Inventaris
Citeerinstructie:
Bij het citeren de toegang minstens één keer volledig en zonder afkortingen noemen. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Gemeentearchief Zeist, Huis Heibergen, 1735-1946, toegang 2160, inventarisnummer ...
VERKORT:
NL-ZtGAZ_2160-...
Trefwoorden:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS