Uw zoekacties: Het goed de Zeisterstraat, 1403-1566

2196 Het goed de Zeisterstraat, 1403-1566

Archieftoegangen

In “archieftoegangen” kunt u zoeken in de inventarissen van alle archieven. Dit kunnen gemeentelijke archieven zijn, maar ook archieven van particulieren zoals kerken, scholen, families en organisaties. 

Heeft u een archiefstuk gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het archiefstuk. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Let op! Nog niet alle inventarissen zijn digitaal beschikbaar. Sommige archieven zijn nog niet geïnventariseerd en zijn daarom in principe niet te raadplegen. Kunt u iets niet vinden of wilt u een archief inzien waar geen inventaris van is? Mail dan naar gemeentearchief@zeist.nl voor meer informatie.

beacon
 
 
Inventaris
5 Claes van den Wael, priester, en zijn zuster Jkvr. Yde Dircxdr. van den Wael, transporteren voor het gerecht van Zeist mijns heren gerecht van Utrecht, aan hun broeder Bertolmeeus van den Waell 1/3 deel van de ene helft en 1/5 deel van de andere helft van het goed genaamd Seysterstraat» gelegen in genoemd gerecht, strekkende oostwaarts in de wildernis» westwaarts de papelijke proven van Zeist, zuidwaarts het Vrouwenklooster buiten Utrecht, en noordwaarts Johan van Renesse van Zeyst Vredericxs., hun aangekomen na dode van hun ouders
2196 Het goed de Zeisterstraat, 1403-1566
Inventaris
5
Claes van den Wael, priester, en zijn zuster Jkvr. Yde Dircxdr. van den Wael, transporteren voor het gerecht van Zeist mijns heren gerecht van Utrecht, aan hun broeder Bertolmeeus van den Waell 1/3 deel van de ene helft en 1/5 deel van de andere helft van het goed genaamd Seysterstraat» gelegen in genoemd gerecht, strekkende oostwaarts in de wildernis» westwaarts de papelijke proven van Zeist, zuidwaarts het Vrouwenklooster buiten Utrecht, en noordwaarts Johan van Renesse van Zeyst Vredericxs., hun aangekomen na dode van hun ouders
Datering:
2 september 1486
Omvang:
1 charter
NB:
Met fragment-zegel van Jacob van Suylen van Blyckenborch, schout van Zeist, en van Tymen Knijff.

Kenmerken

Samenvatting:
Transportakten en verklaringen over wegen, afgelegd voor het gerecht. Met acht charters
Omvang:
1,11 meter
Openbaarheid:
Volledig
Eigendom:
Nee, is eigendom van het Zeister Historisch Genootschap
Soort toegang:
Inventaris
Licentie:
CC0 1.0 Publiek Domein Verklaring
Citeerinstructie:
Bij het citeren de toegang minstens één keer volledig en zonder afkortingen noemen. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Gemeentearchief Zeist, Het goed de Zeisterstraat, 1403-1566, toegang 2196, inventarisnummer ...
VERKORT:
NL-ZtGAZ_2196-...
Trefwoorden:
Categorie: