Uw zoekacties: Het goed de Zeisterstraat, 1403-1566

2196 Het goed de Zeisterstraat, 1403-1566

Archieftoegangen

In “archieftoegangen” kunt u zoeken in de inventarissen van alle archieven. Dit kunnen gemeentelijke archieven zijn, maar ook archieven van particulieren zoals kerken, scholen, families en organisaties. 

Heeft u een archiefstuk gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het archiefstuk. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Let op! Nog niet alle inventarissen zijn digitaal beschikbaar. Sommige archieven zijn nog niet geïnventariseerd en zijn daarom in principe niet te raadplegen. Kunt u iets niet vinden of wilt u een archief inzien waar geen inventaris van is? Mail dan naar gemeentearchief@zeist.nl voor meer informatie.

beacon
 
 
Inventaris
7 Jkvr. Steven Bertelmeeus weduwe van Wael verklaart voor het gerecht van Zeist, in mijns heren gerecht van Utrecht, dat zij gepand heeft een huis en geboomte, staande op haar hofstede gelegen in voorgenoemd gerecht, daar de kerk van Zeist boven en Willem Ghijsbertsz. die Snijer beneden naastgelegen zijn, wegens pachtschuld van Johan Gheylinck
2196 Het goed de Zeisterstraat, 1403-1566
Inventaris
7
Jkvr. Steven Bertelmeeus weduwe van Wael verklaart voor het gerecht van Zeist, in mijns heren gerecht van Utrecht, dat zij gepand heeft een huis en geboomte, staande op haar hofstede gelegen in voorgenoemd gerecht, daar de kerk van Zeist boven en Willem Ghijsbertsz. die Snijer beneden naastgelegen zijn, wegens pachtschuld van Johan Gheylinck
Datering:
1 december 1511
Omvang:
1 charter
NB:
Met zegel van de schout van Zeist Tyman Ottensoen.
N.B. In dorso: Van Saysterstraet erven in aygentscap.

Kenmerken

Samenvatting:
Transportakten en verklaringen over wegen, afgelegd voor het gerecht. Met acht charters
Omvang:
1,11 meter
Openbaarheid:
Volledig
Eigendom:
Nee, is eigendom van het Zeister Historisch Genootschap
Soort toegang:
Inventaris
Licentie:
CC0 1.0 Publiek Domein Verklaring
Citeerinstructie:
Bij het citeren de toegang minstens één keer volledig en zonder afkortingen noemen. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Gemeentearchief Zeist, Het goed de Zeisterstraat, 1403-1566, toegang 2196, inventarisnummer ...
VERKORT:
NL-ZtGAZ_2196-...
Trefwoorden:
Categorie: