Uw zoekacties: Seijst, 1983; p. 5
Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

 
 

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1983; p. 5
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1983
Pagina:
5
Is onderdeel van:
De lezing op 25 oktober door mej. F. Egmond handelde
over de inval van de Ho l landse Bende te Zeist in 1798. De historische dag van de Stichtse Culturele Raad
vond dit jaar te Amerongen op 8 mei plaats . Op 13 en 14 augus t us heeft de Van de Poll- Stichting deelgenomen aan de Slot laan-manifestatie , waar een aan- tal publikaties verkocht werden en die nieuwe contri- buanten opgeleverd heeft . De "Open dag" op za terdag 18 september met als thema "Grepen uit de nederzettingsgeschiedenis van Zeist" van 10.30 uur tot 17 . 00 uur in het Slot is een succes ge- worden . Na de opening door de vice- voorzitter werd oud filmmateriaal over de bevrijding van Zeist in 1945 ver- toond. Deze filmvertoning werd 's middags herhaald . De tentoonstellingszaal was ingericht met een keur uit de verzameling van de Van de Poll-Sti chting ter aanvulling op het grote fotomateriaal betreffende structuur, be- bouwing en bewoning van Zeist: van plaggehut tot flat. Ook de kamer van de Van de Poll-Stichting was voor het publiek opengesteld. Zonder medewerking van de Zeister Kunststichting, Theo Ruijs en echtgenote en de dames Mollen en Bertoen was deze tentoonstelling onmogelijk geweest. Rond 500 mensen bezochten de "Open dag", die zo van een stukje zeister geschied enis en het werk van onze Stichting konden kennisnemen. In de Nieuwe Zeister Courant werd aan dit evenement ruim aandacht besteed . Op 1 november vergaderde het dagelijks bestuur ter voorbereiding van de vergadering van de Raad van Beheer op 15 november. De Stichting is de dames Mollen en Bertoen alsmede de
heer Van \<ij k voor hun werkzaamheden als vrijwilligers grote dank verschuldigd . Het inventariseren van de kaarten vordert gestaag. De bibliotheek is bijna geheel opnieuw gecatalogiseerd. Het ligt in de bedoeling de catalogus voorzien van een inleiding uit te geven. De documentatie is bij en wordt thans gedeeltelijk op overzichtelijke wijze opgeplakt, hetgeen de raadpleging vergemakkelijkt . De kwetsbaarheid bij gebruik wordt daardoor ook minder. Genoemde dames alsmede de heren Van Hij k en Scharten
4
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer