Uw zoekacties: Seijst, 1983; p. 43

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

 
 

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1983; p. 43
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1983
Pagina:
43
Is onderdeel van:
Middeleeuwen), zal het hier gaan om een gebrandschil- derd raam(gedeelte). Onder de bezittingen van de Van de Poll-S t ichting bevinden zich enige gips(?) - afgietsels van Damhoff- ze- gels, namelijk één met als randschrift: S. IAN VAN DEN DAMHOF en één - wat deftiger en anders gesneden - zegel met er om heen: SIG. DIRCK DAHHOFF. Allebei zonder windhond. Het oudste zegel, van Jan die t e Zeis t schout was van 1681 tot circa 1715 en drost van 1699 tot ca 1715, wordt hierbij - vergroot - afgebeeld. Ter aanvulling van de fragment-genealogie Damhof in
het boek van Van Eekeren en Kuijper 6) vermeld ik nog, dat Dirck Damhof en Maria van Utrecht v ier kinderen
kregen, te weten: Jan (geboren Zeist 27-2-1709; jong gestorven), Mechteld (geboren Zeist 15-12-1710; zie hierna), Willem (geboren Zeist 26-8-1712; zie hierna) en Jan (geboren Zeist; jong gestorven). Ik citeer nu weer : "Het huywelijck van Megteld Dirkx Damhoff met Bastiaan Hr Boers, France kostschoolhouder te \,armondt (soon van Maarten Boers .en Johanna Verkolje) die gebo- ren is den 10 May 1711 is ' op den 6 October 1732 ge- trouwt (te Zeyst op Haandag) met Megteld Damhoff ( ........ .. ), die geboren is den 15 December 1710" . "lVillem Damhoff, Drost en Schout te Zeyst, met Jo-
-
hanna Jacoba de Rayneval (dog ter van Francois An toine de Rayneval en Anna Elisabeth Glimer) die geboren is op Zaterdag den 10 November 1714 is op den 9 Maert 1738 (op Sond.) te Warmondt getrouwt met lVillem Damhoff ( . . . . ...... ) die geboren is den . . ... .. .. en hebben te zamen kinderen geprocreeert; nI.: Dirk Francois lYiI- lemsz. Damhoff (geboren 24-5-1738, overleden 19-7- 17 .. )". Einde citaat.
K.l'. Galis
39
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer