Uw zoekacties: Seijst, 1982; p. 14

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1982; p. 14
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1982
Pagina:
14
Is onderdeel van:
Zeister geschiedenis (2) 1981, blz. 23-24. 2. H.W.M.J. Nieuwenkamp, Van Bern, De Nederlandsche Leeuw XLII (1924), kol . 379 (vraag); dezelfde . Bij- drage tot de genealogie van het geslacht Van Bern te Wijk bij Duurstede, De Nederlandsche Leeuw XLIX (1931), kol. 143-146. 3. E. P. de Booy, Lijst van Utrechtse Dorpsschool- meesters, Gens Nostra XXVII (1972), blz. 310-311. 4. RA Utrecht, Doopboek Geref. Werkhoven . Van mr P.J . Verdam te Bilthoven ontving ik talrijke gege- vens Van Dam, waarvoor mijn hartelijke dank. 5 . H. J. van Eekeren, De Oude Kerk te Zeist, Deel lIl, Zeist 1976, blz. 227. Het betreft graf nr 9. Zie ook Lijst van " grafsteeden" (eigen graven) met de namen van hen, die erin begraven zijn, opgemaakt uit de "doodenlij s ten" en jaarrekeningen 17 28- 1805 door H.J. van Eekeren. October 1963 in archief van de Van de Poll- Stichting, collectie persberichten 140 . 6. Idem. 7. H. J. van Eekeren, De Oude Kerk te Zeist, Deel I, Zeist 1974, blz. 58 . 8. RA Utrecht, Driebergen, Geref. Huwelijken 1674- 1812. 9. H. J. van Eekeren, De Oude Kerk te Zeist, Deel I, Zeist 1974, blz. 58. 10. H.J. van Eekeren, De Oude Kerk te Zeist, Deel Il, Zeist 1975; blz. 180-181 vermeldt ten onrechte als geboortedatum 23 october 1793 . 11. Hij bezat onder andere Huize "Schaerweyde" aan de Utrechtseweg te Zeist. Dit goed had hij verworven als erfgenaam van zijn oom Willem van Dam . Vgl. K.W. Galis, Huize "Schaerweydell
(slot), Bulletin van de
Van de Poll- Stichting (3) 1973, blz. 62 en 63. Bij dit artikel is ook het portret van burgemeester F.N. van Bern (1786- 1851) afgedrukt op blz . 64 . 12. H.J. van Eekeren, De Oude Kerk te Zeist, Deel I, Zeist 1974; blz . 58 vermeldt haar begrafenis op 18
13
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer