Uw zoekacties: Seijst, 1982; p. 59

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1982; p. 59
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1982
Pagina:
59
Is onderdeel van:
kaik(?), Verkerk, Verkroost , Verkuil, Verloop , Vermeer, Vermeulen , Vermeij(?), Verploegh(?), Verschuur, Versluis, Versteeg , Verweij, Verwoerd(?), Verzijl(?). 2) Opvallend is ook, hoeveel familienamen hier duiden
op een afkomst uit Gelderland en dat soms al van eeuwen geleden . Ook daarvan "eer een aan t a l voorbeelden: Aalten, Apeldoorn, en Appe ldoorn, Van Arnhem, Avezaat(h), Van Ballegooyen, Van Barneveld, Van Beek(?), Van Bemmel, Van Bennekom, Van Beusekorn, Van Brakel, Bronkhorst, Van Brummelen(?), Van Bueren, Van Diermen, Van Doesburg, Van Drie, Van Driel, Van Dijkhuizen, Van Echtelt, Van Ede e n Van Ee, Ederveen, Van EIst, Van Eek, Van Essehoten , Van Etten, Van Ewijk, Van Garneren, Van Garderen, Van Gelder (?), Van Ginkei, Van Gortel, Ten Haaf(t) en Ten Have, Van Haaf ten, Van Hall, Harreveld, (Van) Harskamp, Van Heerde, Van Hell(?), Van Hernen, Van Her"ijnen, Van Hien, Ter Hoeve(?) , Hoeflaken en Van Hoevelaak, Homoet, Hoonte, Van der Horst en Ter Horst(?), Van lngen, Van Kes t eren, Klarenbeek, Van der Kraats, Van der Lee en Van der Lede(?), Van Leeuwen, Van Lent, Van Lienden, Van Logchem, Van Lunteren, Van Haurik en Van Hourik, Van Hilligen, Van Ha(a)nen, Van Nee (Neede? of Ede?), Neomagus( ?), Nifterik, Van Nimwegen, Van terwijk, Van Otterlo, Van der
Oos- Pouderoyen, (Van)
Rand (e)wijk, Van Ravens\.;raaij, Raves te in , Van Rossum, Va n Scherpenzeel, Van Setten en Van Zetten, Van Stroe, Van Tr i cht en Van Trigt, Van Tuil en Van Tuyl, Van Uchelen, Vaessen, (Van) Veldhuizen, Van Veluw, Van Voors t, Van Voorthuizen, Van Vossen, Van Vuuren, Van lVageningen, Van lVelie, Van lVell, lVesteneng en lVestening, Van der lVoerd(?), Van
Van lJzendoorn, Van
Zelm (= Zelhem?), Van Zoe l en en Van Zutphen . Hoe lang genoemde families in Zeist woonachtig zi jn
zou onder andere uitgezocht kunnen worden in onze bur- gerlijke stand. Zouden economische redenen - bijvoor- beeld in de f ranse tijd - oorzaak kunnen zijn gewees t om uit he t lIarme " Gelderland naar de "rijkelI randstad te verhuizen? Trouwens, het omringende utrechtse land leverde ons
vele famil ie s, zoals : Agterberg, Van Amersfoort, Van 54
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer