Uw zoekacties: Seijst, 1982; p. 89

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1982; p. 89
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1982
Pagina:
89
Is onderdeel van:
Verwijzende naar het ingezonden stukje in het No . van heden, hebben de onderge t eekenden de eer te berichten dat zij Dinsdag, 22 Juni ook t wee
R Ee E P TEN BUS 5 E N
zullen plaatsen, eene op den Utrecht schen straatweg bij de Tramremise en eene aan de Bewaa rschool op den Hoogenweg. De li cht ing zal geschieden des voormiddags 9 . 30, 's na- middags 1. 30 en 5.30. Op Zon- en Feestdagen 11. 30.
GULDENSTEEDEN EGELI NG & ZOON, Apotheker . Dorpsstraat.
2. Na 1931 ZlJn de apotheek aan de 2e Dorpsstraat en de fabriek aan de Karpervijver geschiedenis geworden. Op 23 maart 1960 schreef de heer J. A. J. van Hulsen aan -het gemeentebestuur van Zeist dat de ten name van de Pharmaceutisch-Chemische Fabriek "Kraepelien en Helm" staande hinderwetvergunningen konden worden ingetrok- ken omdat het bedrijf dat was gevestigd in de percel en achter het pand Karpervijver 5, welke perce l en
tot 1 januari 1960 gehuurd werden van de Evangelische Broedergemeente, inmiddels waren ontruimd. De apotheek van Huber werd in 1968 door drs J. H. Versteeg (eigenaar van apotheek Oldeman , voorheen Gul- densteeden Egeling) overgenomen met de bedoeling deze te verplaatsen naar de wijk "Hoge Dennen- Kercke- bosch". Toen realisering van deze verplaatsing aan- vanke lij k niet mogelij k bleek, kreeg apo theek Huber voorlopig onderdak bij apotheek Oldeman aan de Ie Dorpsstraat. Na tien jaar kwam de vestiging "Hoge Den-- nen-Kerckebosch" tot s tand in het pand Ernst Casimir- laan 72. De in 1830 opgerichte apotheek aan de Ie Dorpsstraa t is inmiddels ook opgeheven en verplaats t naar Zeist-West in het pand De Clomp 3144 .
L. Visser 82
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer