Uw zoekacties: Seijst, 1986; p. 11

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1986; p. 11
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1986
Pagina:
11
Is onderdeel van:
alle in Zeist gearres teerde collabora teurs, die later naar het concentratiekamp te Amersfoort werden over'ge- bracht. Van 16 juli 1945 tot 7 januari 1946 hadden de te Zeist gelegerde canadese troepen hier hun recreatie- centrum . Menig vrolijk avondje hebben onze bevrijders in het Slot doorgebrac ht . Na het vertrek van de canadese troepen verhuurde de gemeente Zeist t ot september 1950 het Slot aan het Rijk ten behoeve van de intendance voor de overzeese ge- biedsdelen. Overigens zijn in dezelfde tijd jaren lang delen van het Slot gebruikt door een ambachtsschool. Op 2 januari 1953 besloot de gemeenteraad van Zeist
he t Slot te res taureren. De res tauratie stond onder toezicht van ir J , B. Baron van Asbeck en ing. A. Vis- ser. Het Slot werd zoveel mogelijk in zijn oorspronke- lijke gedaante teruggebracht, Zo kreeg het hoofdgebouw haar oude zijstukken terug, die lager zijn dan de beide zijvleugels .
Op 8 oktober 1969 opende Z. K. H. Prins Claus officieel
het gerestaureerde Slot. Sindsdien pleegt de gemeente Zeist hier haar officille recepties te houden. In het Slot worden naast de rondleidingen congressen gehouden. Ook worden er allerlei tentoonstellingen ge- organiseerd. Zo trok de tentoonstelling met rekwisieten uit het leven van Willem de Zwijger in het voorjaar van 1984 vele bezoekers . Thans verblijft in de rechtervleugel de muziekschool. Tenslotte is het voor de lezer van belang te weten,
dat op de eerste verdieping de Van de Poll- Stichting haar werkkamer heeft.
M.M.A. Roeder
10
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer