Uw zoekacties: Seijst, 1986; p. 22

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1986; p. 22
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1986
Pagina:
22
Is onderdeel van:
Verslag van het archiefwerk over 1985
Ieder jaar komen wij met de ordening van het archief een stapje verder, zo ook in 1985 .
Bibliotheek. De catalogus in 1984 verschenen en haar kaartsystemen voldoen goed. Het is prettig ermede te werken. Ongeveer 20 nieuwe boeken en gidsen zijn dit jaar opgenomen.
Persberichten. Wij zij n doorgegaan met de belangrijkste berichten uit de mappen te lichten en te coderen vol- gens de bibliografie van Zeist. Dit is onder andere gebeurd met de ridderhofsteden en buitenplaatsen (3.7) en onderwijs, opvoeding en sport (11). Verder heeft er in de codering van de bibliografie
een aanvulling plaatsgehad , te weten onder 15, name- lijk: 15.5 muziek, zang en dans 15 . 6 toneel 15.7 beeldende kunst 15.8 Van de Poll-Stichting Een en ander i s aan de heer mr dr Van der Burg voor -
gelegd en akkoord bevonden. Een woord van dank aan de heer Scharten , die ons maandelijks de berichten uit het Utrechts Nieuwsblad doet t oekomen . Catalogus en bibliografie worden voortdurend bijge-
houden.
Prenten. De inventarisatie van het prentenkabinet is bijna voltooid. Het grootste deel van de prenten en tekeningen bestaat uit 19de en begin 20ste eeuwse af- beeldingen van zeister gebouwen en parken. Daarnaast is er een klein aanta l 17de en 18de eeuwse prenten en te- keningen eveneens met zeister onderwerpen . Een kleine ca t alogus van dit prentenbezit behoort t ot
de wensdr oom van de inventarisator (mevrouw drs Saskia Bottinga) . Verder i s er een begin gemaakt met de inventarisatie
21
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer