Uw zoekacties: Seijst, 1986; p. 74

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1986; p. 74
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1986
Pagina:
74
Is onderdeel van:
parken, pleinen, enz. van Zeist.
d) De: Albums, die apart worden opgeborgen en fiches moeten worden gezet.
nog -: op . I
11. De Bibliotheek. De nieuwe catalogus is in 1984 verschenen en 'omvat ongeveer 1.000 werken. De boekencollectie is in vier categorieën verdeeld:
a) het algemeen gedeelte (A), waarin opgenomen zijn ·boeken over verschillende nederlandse onderwerpen;
b) de provincie Utrecht (U . P.), dit gedeelte omvat ken over de provincie Utrecht;
c) de stad Utrecht (U.S.), de hierin verzamelde boeken ,hebben alleen betrekking op de stad Utrecht;
d) de gemeente Zeist (Z.), Zeist en de buurtschappen . Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder en Huis ' ter Heide. Deze categorie is ingedeeld en genummerd vol- gens de bibliografie van Zeist.
Er zijn twee kaartsystemen: één op naam van de schrijver en één op nummer. '.
111 . De Prentenverzameling: zij omvat grotendeels pren- ten en tekeningen uit de 19de en begin 20ste eeuw met
.afbeeldingen van zeister gebouwen en parken J Daarnaast is er een kleine collectie 17de en 18de eeuwse prenten en tekeningen eveneens met zeister onderwerpen. Ze ' zijn gelnventariseerd volgens de bibliografie door mevrouw Bottinga. Een kleine catalogus van dit prentenbezit zal in 1987 verschijnen.
IV. De Kaar tenverzameling: het overzicht van de histo- risch geografische kaarten (chronologisch gerangschikt) werd in de zeventiger jaren samengesteld door de heer Emmer en van een voorlopige catalogus voorzieri. Het omvatte ongeveer 145 kaartnummers . In de laatste jaren zijn daar 170 nummers aan toege-
voegd en op fiches uitgebreid beschreven door de heer Van Wijk. Een nieuw overzicht is
publikatie gereed. Op deze ' plaats dient bovendien nog eens verwezeri te
worden. naar het 'artikel "de Kattografie van Zeist"· in 65
en ligt voor
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer