Uw zoekacties: Seijst, 1983; p. 56

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

 
 

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1983; p. 56
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1983
Pagina:
56
Is onderdeel van:
brood zelfs niet kunnen betalen. Weth. Aalfs zegt: er moet meer arbeid gepraesteerd worden, goed, doch dan moet er ook naar betaald worden . Alleen door den strij d der vakorganisaties kan verhooging van loon verkregen worden, dat heeft men wel kunnen zien aan hetgeen hier dezen zomer gebeurd is. De tijd is voor- bij, dat de arbeider voor een aalmoes wil werken. Door eigen strijd moet de verbetering komen, niet door meer werk. Het geduld van de menschen is ten- einde, zij worden het moe. De sociaal-democratische wethouders geven ook geen toeslag, zeide de voorzit - ter, maar als zij eerst 2 o f 3 maanden die plaats vervullen, kunnen zij niet ineens alles doen, zegt Spr. Waar de S.D.A.P. reeds lang de meerderheid heeft, zooals in Zaandam, daar bestaat wèl reductie, en toch worden er de gemeente- financiën uitstekend beheerd. Minister De Vries heeft nog onlangs Zaandam een compliment gemaakt over zijn goede financieel beheer. Spr . eindigt met de ve r zekering dat hare partij ge- nooten dit voorstel niet hebben ingediend om reclame te maken, niet om verlangens op te wekken of opstan- digheid te kweeken, maar uitsluitend om de arme stak- kerds te helpen . " Zij kreeg de meerderheid van de raad niet mee . Met
acht tegen vier stemmen werd het voorstel van burge- meester en wethouders aangenomen.
Mevrouw Bakhuis woonde geruime tij d aan de Van der Heijdenlaan nr . 72 en de laatste jaren van haar leven in een rusthuis aan de Amersfoortseweg nr 9. Op 25 ok- tober 1958 overleed zij in het verpleeghuis " In de Den- nen" , Duinweg 10, alhier . De pers besteedde er geen aandacht aan . Wanneer met dit artikel haar belangrijke activiteiten
aan de vergetelheid zijn ontrukt, dan heeft het aan zijn doel bean t woord .
49
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer