Uw zoekacties: Seijst, 1982; p. 63

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

 
 

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1982; p. 63
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1982
Pagina:
63
Is onderdeel van:
NAAM. STRAAT.
Gezina Gurnigel Haaswijk
Heerenwegcn Heidenbosch Heiduin Helena Henriëtte Henriëtte Heul, de 't Hoekje Hoog Beek en Rayen Hoogerheide Hoogeveld, 't
Huis ter Heide (Hötel) Huis ter Wegen Huis-ter-Duijn In de Dennen - Huize Ircnc
jeannette johanna johanna johanna johanna Christîna johanna Helena jokari jozine (pension) Kersbergen Kerstboompjes Klein-Blanda Klein Heerenwegen Klein Schoon oord Klein Schuur Klein Zandhoff Klompje, 't Koeburg, de Koophandel (Winkel) Kosmos (Bank van Levensverzekering)
Kouwenhoven Krakeling, de Kroon, de Kroost, de Laanzicht Laanzicht Lacta (ca!é Parkzicht) Livland Locobank (Bijk. L.O.) London Lovely Place Ma Retraite
58
Prins Hendrik\. Woudenb.weg Duinweg Drieb.weg Dold.weg Duinweg Bergweg Boschlaan Wilhelm .l aall Boschlaan Bergweg Drieb.weg Amersf.weg Drieb.weg
Amersf.weg Amerst.weg Huydecoperweg Duinweg Slotlaan
Stationslaan Prins Hendrikl. Wilhelm.laan Wilhelm.laan Boschlaan Sfationslaan Amersf.weg Boschlaan Utr.weg
Amersf.weg Schaerw.parkl. Drieb.weg Drieb.weg
...
Utr.weg Blikkenb.laan
Koppeldijk Drieb.weg Ie Dorpsstraat
2c Dorpsstraat Kouwenh.laan
Woudenb.weg Voorheuvcl .
Kroostweg Boschlaan Laan v. B. en R. Woudenb. weg Utr.weg
Donkerelaan Woudcnb.wcg· Woudenb.weg Utr.weg
10 7
11 11 8
24
. 71 11 35 12 96
14b 16
41 17 25 6 7 7
31 40 41
1 5
27 24 34. 29 6 9 6
ld 2 1
20c 6
60 '1 17 1
21 33 8 2
47 22 16 6
15 . BEWOOND DOOR:
Mej. A. C. Deelman, Mevr. de wed. K. Pieters Pel. A. Poggenbeek (zomers). Mej. J. S. van der Mersch. J. Reljnvaan e. a. (zomers) 'prof. Wijsman. dames de Boer en Snellen. S. Neeter. M. G. v. d. Berg v. Saparbea. Dames Vis, J. P. K. van Moorsel. Jkvr. A. van Loon. Mevr. de wed. A. Snellen.
jhr. Mr. C. Beclaerts van Blokland.
Wed.- R, Ravenliorst. Mr. U. H. van Natten.
Mr. W. Graaf van der Duijn. Zuster Groen.
Vergaderlokaal. Mevr. de Kat (zomers). J. Mulder. Mevr. de Wed. j. F. R. Deicke. Jkvr. d'Ablaing van Giessenberg. Wed. Lammerts van Bueren. M.
G. van Overveldt.
Dr. van Campen. (zomers). Mej. G. Soesdorp!. Mevr. de wed. Mr. M. Crommelin. H. j. Besier. (zomers) E. W. Pos. C.
F. A. R. A. baron van Ittersum H. Pleiter.
J. B. Mijnssen. (zomers) .
W. van den Elskamp. Wed. N. Vergeer. J.
A. Gerritsen. wed. A. Meerdink.
H. Heijtlager (concierge). . . . . G. van Kolfschoten. A. Wijnands. C. :van Ooijen. Mr. F. Th. M. Rive. Mejuffr. E. C. de Bruijn . zie "Buitenlust". Mr. O. M. Blanckenhagen . A. Bakkenes (concierge).
J. de Sain. Jhr.
E. L. de Geer. J. H. van Marwij k Kooij.
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer