Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Blinken sieraden

Door: Asta Diepen Stöpler

Annemiek Verstappen: “Als ik iets doe, dan doe ik het goed”

Galerie-winkel Blinken was gevestigd op Steynlaan 45 van 1997 tot september 2013. Eigenaar was Annemiek Verstappen. Wie op zoek was naar eigentijdse sieraden, tassen en horloges kon hier goed slagen. De collectie bestond uit ontwerpen van Annemiek en van andere sieraden- en tassenontwerpers uit binnen- en buitenland.
Annemiek Verstappen vertelt.

Goudsmid

Van origine ben ik goudsmid. Een prachtig vak. Met veel plezier heb ik jarenlang ringen, halskettingen, armbanden en broches ontworpen en gemaakt, het liefst in opdracht van mensen. Ik hou van mijn vak en als ik het doe, dan doe ik het goed. Graag maak ik sieraden met een betekenis. Zo heb ik ooit een armband gemaakt, waarin het hartklepje van de opdrachtgeefster verwerkt was. Dat klepje was voor haar het symbool van leven. Maar ik wilde meer. Als goudsmid ben je vaak eenzaam in je atelier aan het werk en ik wilde meer met mensen omgaan.

Blinken sieraden

Ondernemer en centrummanager

Ik ben onderneemster in hart en nieren en het ‘nieuwe winkelen’ spreekt me al jaren aan. Het nieuwe winkelen is in mijn visie een combinatie van shoppen via internet én in – traditionele – winkels. Al snel hield ik me in Zeist bezig met het centrummanagement: het goed op de kaart zetten van onze gemeente als mooie winkelstad. Een prachtige functie, waarin ik mensen met elkaar kon verbinden en in beweging zetten. Maar het werd steeds drukker. Zoals ik zal zei, als ik iets doe dan doe ik het goed. Ik verdiepte me in het ‘nieuwe winkelen’ en ik werd ook landelijk steeds actiever.

Sluiting winkel

Op een bepaald moment was de combinatie winkel en centrummanagement niet meer vol te houden. Met pijn in mijn hart besloot ik de winkel per 1 september 2013 te sluiten. Na ‘Zeist’ werkte ik anderhalf jaar voor Veenendaal aan een pilot voor het nieuwe winkelen. Hierna was ik actief voor onder meer de gemeente Arnhem. Sinds een jaar ben ik centrummanager in Valkenswaard (NB), waar ik met veel plezier het nieuwe winkelen ontwikkel, samen met de ondernemers en andere betrokkenen. Ik vind het geweldig werk.

Mijn galerie Blinken was beslist onmisbaar voor mijn ontwikkeling en ik denk met veel plezier terug aan mijn tijd als Zeister onderneemster.

Sieraden

Af en toe maak ik nog wel sieraden. Vooral voor vrienden, familie en ook soms in opdracht. Ik heb mijn gereedschap nog en de werkbank die mijn vader ooit voor mij maakte.

Dit artikel is al eerder verschenen in De Nieuwsbode 24 juli 2015.