Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Verhuizers van Beek

Door: Asta Diepen Stöpler

Kees van Beek: “In de diepvrieskist ontdekten we een flinke hoeveelheid vis, die de eigenaar vergeten was er uit te halen.”

Van Beek Verhuizingen was vanaf 1928 gevestigd op de Costerlaan 8 – 10. In 1986 verhuisde het bedrijf vanwege uitbreiding naar Van der Merschlaan. Van Beek ging in 2007 met pensioen. Het bedrijf is overgenomen door neef Johan en zoon Remco. Ook zijn er de dochter, schoonzoon en een zoon van Johan werkzaam.

Kees van Beek vertelt over Verhuisbedrijf van Beek.

Paard en wagen

Het expeditiebedrijf van mijn vader – Dirk van Beek verzorgde bestellingen van en naar Amersfoort. Drie keer per week reed hij met paard en wagen van Zeist via Huis ter Heide, Soesterberg naar Amersfoort en weer terug met goederen voor onder meer kleine bedrijfjes in Zeist en particulieren. Na aanschaf van een vrachtwagen, een Ford, reed hij dagelijks.

Van Beek Verhuizingen was vanaf 1928 gevestigd op de Costerlaan 8 – 10.
Vrachtwagen verhuizers Van Beek
Klanten

Meestal ging het om zakelijke bestellingen, maar soms ook voor particulieren. Zo bracht hij de paraplu terug die een Amersfoortse dame had laten staan bij haar zuster in Zeist. De nazi’s vorderden zijn auto tijdens Tweede Wereldoorlog, toen gebruikte hij weer paard en wagen. Na de oorlog kocht hij – vermoedelijk met steun van de overheid – een Bedford-vrachtwagen.

Verhuizingen en opslag

In 1968 verkochten we de bodedienst aan een collega in Bunschoten. Wij kregen steeds meer vraag naar verhuizingen en opslag van inboedels. In de beginjaren werden de inboedels nog los opgeslagen en afgedekt met zeil. Later werden het houten containers.

Een keer rook ik een vreselijk stank in een van onze opslagloodsen. De geur kwam uit een van de containers en werd met de dag erger. Het duurde een week voordat we de juiste container gevonden hadden. In de diepvrieskist ontdekten we een flinke hoeveelheid vis, die de eigenaar vergeten was er uit te halen. Als verhuizer maak je dus van alles mee.

Een goede verhuizer ontzorgt zijn klanten. Als wij alles onder controle hebben, dan heeft de klant ook een relaxte verhuisdag.

Dit artikel is eerder verschenen in De Nieuwsbode op 30 november 2016.