Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Beeldenroute

U kunt van Slot tot Centrum weer genieten in Zeist van een unieke openluchtexpositie.

De Beeldenroute rondom het Slot is in korte tijd uitgegroeid tot een beeldententoonstelling van internationale allure. Ook dit jaar is het weer gelukt om een bijzondere collectie samen te stellen met mooie, indrukwekkende, kleurrijke, grappige en zelfs aaibare beelden.

Dit boekje neemt u mee in de wereld van de kunstenaar. Wat heeft de kunstenaar met het beeld bedoeld? En waar haalt de kunstenaar zijn inspiratie vandaan? In dit boekje vindt u de antwoorden op die vragen en nog veel meer.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een nieuw, bruisend stadscentrum. Een belangrijk onderdeel van de herinrichting van het centrum zijn de kunstwerken die geplaatst zijn. Zoals het kunstwerk ‘Eden’ van Ram Katzir, ook wel in de volksmond bekent als ‘man met hond’ aan de Hogeweg. Een nu al geliefd kunstwerk in Zeist met een grote aantrekkingskracht. Mensen drinken hun koffie op het bankje, terwijl de kinderen zich verstoppen onder het kunstwerk. Dat is wat kunst doet, het verbindt. De vernieuwde gemeentelijke collectie is ook voor deze Beeldenroute opnieuw aangevuld met een groot aantal tijdelijke werken. Uniek is ook het nieuwe topstuk in onze collectie van Margriet Smulders ‘’ Heaven of Healing Herbs’’ waarmee we graag stil staan bij deze bijzondere tijden van corona.

Beeldenroute Zeist.pdf

Op de plattegrond staan de beelden op nummer weergegeven.

De folder van de Beeldenroute kunt u ophalen in het Gemeentehuis, Slot Zeist, Figi (VVV), De Klinker (Bibliotheek) en de folder ligt ook in Galeries en in de genoemde restaurants.

Cultuurprogramma RTV Utrecht

Van de beelden die staan langs de beeldenroute zijn er maar een paar van jonge kunstenaars. Hoe dat komt, wordt beantwoord door Jan Hein Daniëls in het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. Bekijk hier het fragment.