Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Gilde gids in Den Dolder

Gilde Zeist en de Historische Vereniging Den Dolder zijn op zoek naar vrijwillige gidsen voor rondleidingen in Den Dolder. Van de gids wordt verwacht dat hij/zij 2 tot 3 keer per jaar een rondleiding verzorgt in het buurtschap Den Dolder en/of de Willem Arntszhoeve. De rondleidingen zijn vooral bedoeld om nieuwkomers in het dorp en omgeving kennis te laten maken met het lokale erfgoed.

Station Den Dolder
Profiel

De kandidaat-gids woont in Den Dolder of heeft aantoonbaar affiniteit met deze gemeenschap. Hij/zij heeft geen fysieke beperkingen, weet verhalen te vertellen en kan zijn/haar kennis luid en duidelijk overdragen aan bezoekers. Bovendien weet hij/zij het verhaal telkens zo aan te passen dat het aansluit op de interesses van de bezoekers.

Een opleidingstraject maakt deel uit van de voorbereiding. De gidsen kunnen samen met vrijwilligers van Gilde Zeist en de Historische Vereniging Den Dolder de rondleiding of rondleidingen vorm geven. Hierin komen bekende hoogtepunten aan bod zoals:

  • het Stille Hofje,
  • de Bevrijdingsbank,
  • het wandkleed,
  • de Maria Christina kerk en
  • het terrein van de Willem Arntsz-Hoeve.

Aanmelden

Voor aanmeldingen en informatie over het gidsen neemt u contact op met Frank Bakx (06 12270708). U kunt zich ook direct aanmelden per e-mail: info@gildezeist.nl.