Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Oude Algemene Begraafplaats Zeist ‘de Kleine en de Groote’

De Stichting Oude Algemene Begraafplaats Zeist ‘de Kleine en de Groote’ zet zich in voor het behoud van deze bijzondere (cultuur)historische plek in het hart van Zeist. De stichting stelt zich ten doel om de belangstelling voor de oude begraafplaats levend te houden.

Algemene informatie

Het gemeentebestuur van Zeist heeft in 1829 begraafplaats laten aanleggen. In 1830 vond er de eerste begrafenis plaats en in 1965 de laatste. Daarna raakte dit historisch monument in verval. In 1987 werd de begraafplaats een gemeentelijk monument. In 1999 werden het Poortgebouw, 4 grafmonumenten en de parkaanleg aangewezen als Rijksmonument. Het Poortgebouw, de 4 grafmonumenten en de parkaanleg werden ingrijpend gerestaureerd.

Poortgebouw Oude Algemene Begraafplaats Zeist, Bergweg, Zeist
Contact

Bezoekadres: Bergweg 21 – 23, 3701 JJ Zeist

Voor informatie over rondleidingen, de ‘wiedclub’ en lessen voor de basisschool kunt u contact opnemen via info@oudealgemenebegraafplaatszeist.nl.

Website: Oudealgemenebegraafplaats.nl

De ‘wiedclub’

Elke eerste dinsdag en elke derde donderdagmiddag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur pleegt een groep vrijwilligers, ‘de wiedclub’, klein onderhoud aan het groen op de begraafplaats. Ook worden de oude grafstenen voorzichtig schoongemaakt.

De wiedclub kan altijd nieuwe leden gebruiken, u hoeft niet perse groene vingers te hebben. U kunt genieten van de rust op deze unieke historische plek midden in het dorp en tegelijkertijd bijdragen aan de verzorgde aanblik van de begraafplaats.

Kom vrijblijvend langs voor informatie en om te ervaren of het iets voor u is.