Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Zeister Historisch Genootschap

Het Zeister Historisch Genootschap (tot 1995 de Van de Poll Stichting geheten), is opgericht in 1951. De stichting wil de kennis over de geschiedenis van Zeist in ruime kring bevorderen en verspreiden, om daarmee mensen enthousiast te maken voor de geschiedenis van Zeist. Om dit te realiseren verzamelt de stichting platen, kaarten, foto’s, films, boeken, documenten, informatiedragers en andere voorwerpen die betrekking hebben op de geschiedenis van Zeist. De stichting bewaart, onderhoudt en exposeert (delen van) die collectie. Verder geeft zij een kwartaalblad, boeken, DVD’s en andere informatiedragers uit en organiseert zij tentoonstellingen, lezingen (waaronder de jaarlijkse Van de Poll lezing), excursies, filmvoorstellingen en een Historisch Café.

Het zijn de donateurs (minimale jaarlijkse bijdrage € 18,-) die het werk van de stichting grotendeels mogelijk maken mede dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers.

Algemene informatie

Het Zeister Historisch Genootschap is gevestigd in het Gemeentehuis van Zeist, aan Het Rond 1.

U kunt ons bezoeken. Medewerkers zijn aanwezig in het Historisch Informatiepunt in de hal van het Gemeentehuis:

  • Dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (Niet op feestdagen)
  • Op de eerste zaterdag van de maanden februari, april, mei, juni, september en november van 12.00 tot 14.00 uur

De toegang tot het Historisch Informatie Punt is gratis. Ook het raadplegen van de collectie is kosteloos. Voor kopieën en scans wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Voor sommige activiteiten als bijvoorbeeld excursies wordt een bijdrage gevraagd. Bij de eigen uitgaven van het Zeister Historisch Genootshap (boeken, DvD’s en bv prentbiefkaarten) krijgen de donateurs 20% korting.

Familie Van de Poll - 1898
Contact

Bezoekadres: Het Rond 1, 3701 HS Zeist

Postadres: Postbus 342, 3700 AH Zeist

E mail info@zhg.nl

Telefoon 030 6987002 (tijdens openingsuren)

www.zhg.nl