Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Gemeente Zeist - Gemeentearchief Zeist

Het Gemeentearchief Zeist is een historisch documentatiecentrum in de brede zin van het woord. U kunt bij ons terecht voor onderzoek naar de geschiedenis van de gemeente Zeist of onderdelen daarvan. Bijvoorbeeld over uw woonwijk of over bepaalde periodes, zoals de Tweede Wereldoorlog. En ook voor genealogisch onderzoek.

Wij beheren het archief van de gemeente Zeist, maar ook particuliere archieven zoals die van kerken, verenigingen, bedrijven en particulieren. U kunt ook gebruik maken van onze bibliotheek met zijn uitgebreide collectie boeken over de geschiedenis van Zeist en van de krantenverzameling. Verder hebben we heel veel foto’s en andere documentatie over Zeist.

Onze visie

Gemeentearchief Zeist vertelt het verhaal van Zeist, door:

  • archieven te beheren in goede, geordende, toegankelijke,  vindbare en duurzame staat.
  • archiefcollecties te (laten) gebruiken.
  • samen te werken met erfgoedpartners, archiefdiensten, gemeentelijke organisatie en geïnteresseerden.

Jaarverslag

In het jaarverslag 2017 – 2018 (PDF 463 kB) vindt u een samenvatting van 2 jaar aan activiteiten bij het Gemeente Archief Zeist.

Krant uit het gemeentearchief Zeist
Onze collecties inzien

Neem een kijkje in onze archieven, foto’s, kaarten, boeken en prenten!

Digitaal

Een groot deel van onze collecties en collectieomschrijvingen kunt u van huis uit online bekijken.

Studiezaal

U bent van harte welkom om langs te komen in de studiezaal. Hier kunt u onze collecties raadplegen. Onze studiezaalmedewerker helpt u graag bij uw onderzoek. In de studiezaal gelden een aantal huisregels (PDF 130 kB).

Inzage beperkt openbare archieven

Bijna al onze archieven zijn openbaar en voor iedereen ter inzage. In sommige gevallen is de openbaarheid beperkt, meestal om de privacy van nog levende personen te beschermen. Wilt u niet-openbare archiefstukken inzien? Lees hier meer over inzage beperkt openbare archieven.

Contact

Bezoekadres: Het Rond 1, 3701 HS Zeist

Postadres: Postbus 513, 3700 AM Zeist

E mail gemeentearchief@zeist.nl

Telefoon 14 030