Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Gemeentearchief Zeist

Het Gemeentearchief Zeist is een historisch documentatiecentrum in de brede zin van het woord. U kunt bij ons terecht voor onderzoek naar de geschiedenis van de gemeente Zeist of onderdelen daarvan. Bijvoorbeeld over uw woonwijk of over bepaalde periodes, zoals de Tweede Wereldoorlog. En ook voor genealogisch onderzoek.

Bekijk hier een filmpje van YouTube over het gemeentearchief.

Studiezaal tot nader order gesloten

Helaas kunt u momenteel geen stukken aanvragen.

Door de maatregelen rond het coronavirus werken onze medewerkers zo veel mogelijk thuis. Daarom is onze studiezaal tot nader order gesloten. Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via de e-mail gemeentearchief@zeist.nl.

Wij beheren het archief van de gemeente Zeist, maar ook particuliere archieven zoals die van kerken, verenigingen, bedrijven en particulieren. U kunt ook gebruik maken van onze bibliotheek met zijn uitgebreide collectie boeken over de geschiedenis van Zeist en van de krantenverzameling. Verder hebben we heel veel foto’s en andere documentatie over Zeist.

Onze visie

Gemeentearchief Zeist vertelt het verhaal van Zeist, door:

  • archieven te beheren in goede, geordende, toegankelijke,  vindbare en duurzame staat.
  • archiefcollecties te (laten) gebruiken.
  • samen te werken met erfgoedpartners, archiefdiensten, gemeentelijke organisatie en geïnteresseerden.

Jaarverslag

In het jaarverslag 2017 – 2018 (PDF 463 kB) vindt u een samenvatting van 2 jaar aan activiteiten bij het Gemeente Archief Zeist.

Contact

Bezoekadres: Het Rond 1, 3701 HS Zeist

Postadres: Postbus 513, 3700 AM Zeist

E mail gemeentearchief@zeist.nl

Telefoon 14 030