Uw zoekacties: Seijst, 1984; p. 49

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1984; p. 49
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1984
Pagina:
49
Is onderdeel van:
van Zeist als hoofd van de huishouding ingeschreven. Aanvankelijk woonde haar broer, Albertus Helenus Theodorll s Engelberts (geboren Vorden 23 februari 1882) ook bij haar in . Hun woonhuis, het pand Prins Alexan- denleg 120, werd l ater vernummerd tot Ericaweg 1, Huis ter Heide. Vanwege de familie Nepveu bestonden nauwe banden met Zeist. De vertelling "De kinderen van Warme- la" was toen reeds vele j aren geleden geschreven 6).
V.A.M. van der Burg Noten
1. H.\-I . M. van der Wijck en J . Enkl aar-Lagendijk, Herin- nering aan twee Overij ssel se Bui tenplaatsen : "De Alerdinck" en IIHet Warmeiall , vermeerderd met "De kinderen van Warmela" en "Een Familie-overlevering" door L.E., voor het eerst verschenen in "Eigen Haard" in 1903 en 1906, Alphen aan den Rijn 1982 en I.H . van Eeghen, L(ite) E(ngelberts) en de familie- overlevering, Jaarboek Centraal Bureau voor Genealo- gie 37 (1983), blz. 230 e.v.
2. H.J . van Eekeren, De Oude Kerk te Zeist, uitgebreid en voltooid onder verantwoordelijkheid van de Van de Poll-St ichting te Zeist door ds P . KlIijper, deel 2, Zeist 1975, blz. 180 en afbeelding na 69.
Bij de restauratie 1964/1965 is ook de grafkelder van Kersbergen aangetroffen (H. J. van Eekeren, De Oude Kerk te Zeist, deel 1 , Zeist 1974, blz. 10.0 en dee l 3, Zeist 197 6, blz. 214 - 215 ), voor het eerst vermeld in 1575, waarin op 21 s eptember 1752 het eerst geboren kind van het echtpaar Sloet tot Warme- la- Borre van Amerongen werd bij gezet . Volgens de genealogie: Jan Albert geheten (H.W.M. van der Wijck e n J. Enklaar-Lagendijk, a.w., blz.98). Kersbergen bezat ook een dubbelgestoelte in de Oude Kerk te Zeist (H. J. van Eekeren, De Oude Kerk te Zeist, deel 2, Zeist 1975, blz . 182-183) .
46
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer