Terug naar overzichtTerug naar overzicht
Museumstichting Het Hernhutter Huis

Museumstichting Het Hernhutter Huis wil de geschiedenis van de Hernhutter Broedergemeente in Zeist en haar zending presenteren. Op 10 februari 2018 opent het ‘nieuwe’ museum op de Lageweg 27 in Zeist de deuren.

In de tuinzaal informeert een vaste tentoonstelling de bezoekers over de geschiedenis van de Hernhutters, hun vestiging in Zeist, en het zendingswerk. Twee kamers en suite bieden ruimte voor wisseltentoonstellingen.

Algemene informatie

De Broedergemeente (Unitas Fratrum) ontstond in de 15e eeuw in het voormalige Tsjecho-Slowakije. Nazaten van dit vervolgde kerkgenootschap vestigden zich in 1722 op het landgoed van graaf Von Zinzendorf in Duitse Saksen. Zij stichtten hier de nederzetting Herrnhut van waaruit de Unitas Fratrum opnieuw tot bloei kwam in verschillende broedergemeenten in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Afrika, en later ook Azië en Australië. De Evangelische Broedergemeente Zeist is nog steeds gevestigd in de monumentale gebouwen op het Broeder- en Zusterplein, aan weerszijden van de oprijlaan van het Slot Zeist. Samen met het Slot vormen deze historische panden een uniek architectonisch geheel.

Openingstijden museum:

  • dinsdag t/m zondag (vanaf 10 februari 2018): 12.00 – 17.00 uur
  • maandag gesloten

Kerk Zusterplein Broedergemeente
Contact

Bezoekadres: (vanaf 10 februari 2018) Lageweg 27

Email: info@hethernhutterhuis.nl

Telefoon: 030 2006910

Website museumstichting Het Hernhutter Huis

Activiteiten

De actuele agenda is te vinden op de website van de museumstichting.