Actueel

Nieuws

Historisch cafe de weduwen van Cattenbroeck

Maandag 30 april geeft JanHein Heimel van het Zeister Historisch Genootschap een lezing over de weduwen van Cattenbroeck tijdens het historisch café in Figi.

Lees meer »

Tentoonstelling Prof De Monté ver Loren

Tot 30 juni 2018 kunt u de tentoonstelling over Prof. Mr. Dr. J. Ph. De Monté ver Loren in het Historisch Informatie Punt van het gemeentehuis te Zeist gratis bezoeken tijdens de openingstijden.

Lees meer »

Nieuwe outfit gildegidsen

De gildegidsen van het Gilde Zeist hebben nieuwe kleding gekregen. De nieuwe kledinglijn is ontworpen in de kleuren Nassau-blauw en appeltjes-groen.

Lees meer »

Wandkleed Den Dolder

Het mooie wandkleed dat Den Dolder uit 1981 voorstelt en is gemaakt door 12 moeders van leerlingen van de toen 75-jarige Hazenboschschool krijgt een nieuwe plek.

Lees meer »

Expositie familie Stoové

Iedere 4e zaterdag van de maanden maart tot en met oktober van 12.00 tot 15.00 uur is het historisch poortgebouw van de oude begraafplaats geopend. Om 13.00 uur kunt u mee met een gratis rondleiding.

Lees meer »

Nieuwe inventarissen online bij het Gemeentearchief Zeist

In de afgelopen maanden zijn de gemeentelijke archieven van 1976 tot 2003 aan onze website toegevoegd. Dat betekent dat u nu online de inventarissen (inhoudsopgaven) kunt raadplegen.

Lees meer »

Kranten en persoonsbewijzen

Op de website van het Geheugen van Zeist vindt u alle kranten tot 1945. Voor de kranten vanaf 1946 t/m 1990 kunt u terecht in het Historisch Informatie Punt van het gemeentehuis.

Lees meer »

Nieuwe foto’s in de beeldbank

De beeldbank van het Geheugen van Zeist is uitgebreid met ruim 1.000 oude foto’s uit de fotocollectie Straatnamen van het Gemeentearchief Zeist.

Lees meer »

Archief van Figi

De voorlopige inventaris van het archief van Figi is sinds kort ook te vinden op deze website. Dit bijzondere bedrijfsarchief bevat onder andere stukken over voorstellingen en concerten, films, foto’s en heel veel tekeningen van het interieurbedrijf.

Lees meer »