Actueel

Nieuws

Zaterdagopenstelling gemeentearchief en Zeister Historisch Genootschap

Zaterdag 2 februari bent u tussen 12.00 en 14.00 uur van harte welkom in het historisch informatiepunt van het gemeentehuis van Zeist bij het Zeister Historisch Genootschap (ZHG) en het gemeentearchief van Zeist.

Lees meer »

Gouden uitroepteken voor werkgroep Lokaal Austerlitz

De voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft op 23 november 2018 het Gouden Uitroepteken, vergezeld van een geldcheque van 1.000 euro, uitgereikt aan werkgroep “Lokaal Austerlitz”.

Lees meer »

Terugblik archeologie avond Austerlitz

De door de werkgroep Lokaal Austerlitz op vrijdag 9 november jongstleden georganiseerde avond leverde een volle zaal op in het voormalige verenigingslokaal.

Lees meer »

Beeldcollectie gemeentearchief offline

De beeldcollectie van het gemeentearchief Zeist wordt tijdelijk van de website geheugenvanzeist.nl gehaald. Het gemeentearchief volgt hierin andere archiefinstellingen na een uitspraak van de rechter inzake auteursrecht.

Lees meer »

Kranten en persoonsbewijzen

Op de website van het Geheugen van Zeist vindt u alle kranten tot 1945. Voor de kranten vanaf 1946 t/m 1990 kunt u terecht in het Historisch Informatie Punt van het gemeentehuis.

Lees meer »