Actueel

Nieuws

Opening muurtentoonstelling Theodoor Gerard Schill

Graag nodigen wij u uit voor de opening van onze jaarlijkse muurtentoonstelling op zaterdag 25 mei. Dit jaar is de tentoonstelling gewijd aan architect Theodoor Gerard Schill (1852-1914).

Lees meer »

Onthulling gedenksteentjes 18 mei

Het Geheugen van Zeist en het 4 en 5 mei Comité laten op zaterdag 18 mei aanstaande gedenksteentjes onthullen voor de woningen Acacialaan 18a, Eikenlaan 21 en Lindenlaan 7 in Zeist.

Lees meer »

Onthulling gedenksteentjes WOII bij Jan Meerdinklaan 20

Het Geheugen van Zeist en het 4 en 5 mei Comité Zeist laten op woensdag 24 april gedenksteentjes WOII onthullen bij de Jan Meerdinklaan 20 in Zeist.

 

Lees meer »

Nieuwe inventarissen Gemeentebestuur Zeist 1946-1965 en 1966-1974 online

Met ingang van 2 april staan er twee nieuwe inventarissen van het archief van het Gemeentebestuur Zeist over de periodes 1946-1965 en 1966-1975 online.

Lees meer »

25 april 11:00 uur excursie landgoed Oud Zandbergen

De heer Ron Bekkering, de officiële landgoedgids van Oud Zandbergen, zal tijdens deze excursie alles vertellen over de historie van het landgoed, het monumentale huis en haar bewoners en de relatie met de Wegh der Weegen.

Lees meer »

Bouwmiddagen 100 jaar Mobaco

Speciaal bij de tentoonstelling organiseert Mobaco bouwuurtjes voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De gratis bouwuurtjes zijn in de tentoonstellingsruimte, in de publiekshal van het gemeentehuis. Vooraf aanmelden is verplicht.

Lees meer »

100 jaar Mobaco tentoonstelling in Gemeentehuis Zeist

Op vrijdagmiddag 16 februari opende wethouder Walter van Dijk de tentoonstelling ‘100 jaar Mobaco 1924-2024’ in het Historisch Informatiepunt in  de publiekshal van het gemeentehuis Zeist. De tentoonstelling is samengesteld en ontworpen door Mobacodeskundige Caspar Mol.

Lees meer »

Oproep

Historicus Karin van Veen uit Oosterbeek doet onderzoek naar de verhalen van die dwangarbeiders. Ze wil graag in contact komen met nabestaanden van Zeister mannen die toen zijn opgepakt en dwangarbeid hebben verricht.

Lees meer »

Expositie Het Verhaal van Slot Zeist is geopend

Geheugen van Zeist heeft een nieuwe (gratis) permanente tentoonstelling gerealiseerd over de historie van Slot Zeist. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Lees meer »

Zeister Cultuurhistorische Waardenkaart online

De Gemeente Zeist barst van het erfgoed. Verspreid over de hele gemeente zijn allerlei sporen uit het verleden te vinden. Sporen in allerlei soorten en maten die het waard zijn om te koesteren. Het ene met een nog mooier achtergrondverhaal dan het andere. Dit is nu samengebracht in één Cultuurhistorische Waardenkaart: hét verzamelpunt voor cultuurhistorische data van de gemeente Zeist.

Lees meer »

Oproep gedenksteentje WOII

Weet u een plek in de gemeente Zeist waar een bijzondere gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden? Of waar mensen ondergedoken hebben gezeten? Of een andere plek die een gedenksteentje van de Tweede Wereldoorlog verdient? Dan kunt u een gedenksteentje aanvragen.

Lees meer »

Beeldcollectie gemeentearchief offline

De beeldcollectie van het gemeentearchief Zeist wordt tijdelijk van de website geheugenvanzeist.nl gehaald. Het gemeentearchief volgt hierin andere archiefinstellingen na een uitspraak van de rechter inzake auteursrecht.

Lees meer »

Kranten en persoonsbewijzen

Op de website van het Geheugen van Zeist vindt u alle kranten tot 1945. Voor de kranten vanaf 1946 t/m 1990 kunt u terecht in het Historisch Informatie Punt van het gemeentehuis.

Lees meer »