Actueel

Nieuws

Wat het Frans-Bataafse veld ons vertelt!

Wat lieten de soldaten van Napoleon achter in Austerlitz? Kom vrijdagavond 9 november luisteren naar het verhaal van 3 archeologen van BAAC, het bureau dat de opgravingen leidde.

Lees meer »

Tentoonstelling De Zeister Bosschen verloren?

De tentoonstelling ‘De Zeister Bosschen verloren?’ is van donderdag 18 oktober tot medio januari te zien in de publiekshal van het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur.

Lees meer »

Geslaagde bijeenkomst in Austerlitz

De werkgroep Lokaal Austerlitz hield op vrijdag 25 mei haar eerste avond voor publiek. De avond ‘Hoe het was in de klas’ begon met de vertoning van enkele videofragmenten over de Austerlitzse scholen in de zestig- en negentiger jaren.

Lees meer »

Beeldcollectie gemeentearchief offline

De beeldcollectie van het gemeentearchief Zeist wordt tijdelijk van de website geheugenvanzeist.nl gehaald. Het gemeentearchief volgt hierin andere archiefinstellingen na een uitspraak van de rechter inzake auteursrecht.

Lees meer »

Kranten en persoonsbewijzen

Op de website van het Geheugen van Zeist vindt u alle kranten tot 1945. Voor de kranten vanaf 1946 t/m 1990 kunt u terecht in het Historisch Informatie Punt van het gemeentehuis.

Lees meer »