Actueel

Nieuws

Zaterdagopenstelling gemeentearchief en Zeister Historisch Genootschap

Zaterdag 1 september bent u tussen 12.00 en 14.00 uur van harte welkom in het historisch informatiepunt van het gemeentehuis van Zeist bij het Zeister Historisch Genootschap (ZHG) en het gemeentearchief van Zeist.

Lees meer »

Historisch weekend Zeist

Op zaterdag 8 en zondag 9 september vindt het historisch weekend plaats. Tijdens Open Monumentendag en de Historische doedag is er van alles te doen in Zeist en omgeving. De geschiedenis komt tot leven.

Lees meer »

Open Monumentendag Zeist

Tijdens het historisch weekend zijn er op zaterdag 8 september verschillende monumenten in Zeist te bekijken. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, tentoonstellingen en workshops.

Lees meer »

Historische doedag rondom Slot Zeist

Tijdens het historisch weekend komt op zondag 9 september de geschiedenis weer tot leven in en om Slot Zeist en haar pleinen. Er is van alles te doen voor jong en oud zoals een roofvogelshow, tokkelbaan, rondleidingen en workshops.

Lees meer »

Tentoonstelling Rekeningen van Zeister bedrijven

Maandagmiddag 16 juli opent om 15.00 uur de heer Marcel Fluitman, Wethouder van Cultuur van de gemeente Zeist, de tentoonstelling: Rekeningen van Zeister bedrijven in het Historisch Informatie Punt (HIP) in het gemeentehuis van Zeist.

Lees meer »

Geslaagde bijeenkomst in Austerlitz

De werkgroep Lokaal Austerlitz hield op vrijdag 25 mei haar eerste avond voor publiek. De avond ‘Hoe het was in de klas’ begon met de vertoning van enkele videofragmenten over de Austerlitzse scholen in de zestig- en negentiger jaren.

Lees meer »

Beeldcollectie gemeentearchief offline

De beeldcollectie van het gemeentearchief Zeist wordt tijdelijk van de website geheugenvanzeist.nl gehaald. Het gemeentearchief volgt hierin andere archiefinstellingen na een uitspraak van de rechter inzake auteursrecht.

Lees meer »

Tentoonstelling Graven van Onderwijzers

Zaterdag 26 mei is de opening van de tentoonstelling Graven van Onderwijzers om 12.00 uur in het poortgebouw van de oude begraafplaats aan de Bergweg.

Lees meer »

Kranten en persoonsbewijzen

Op de website van het Geheugen van Zeist vindt u alle kranten tot 1945. Voor de kranten vanaf 1946 t/m 1990 kunt u terecht in het Historisch Informatie Punt van het gemeentehuis.

Lees meer »