Actueel

Nieuws

Tentoonstelling Rekeningen van Zeister bedrijven

Maandagmiddag 16 juli opent om 15.00 uur de heer Marcel Fluitman, Wethouder van Cultuur van de gemeente Zeist, de tentoonstelling: Rekeningen van Zeister bedrijven in het Historisch Informatie Punt (HIP) in het gemeentehuis van Zeist.

Lees meer »

Geslaagde bijeenkomst in Austerlitz

De werkgroep Lokaal Austerlitz hield op vrijdag 25 mei haar eerste avond voor publiek. De avond ‘Hoe het was in de klas’ begon met de vertoning van enkele videofragmenten over de Austerlitzse scholen in de zestig- en negentiger jaren.

Lees meer »

Beeldcollectie gemeentearchief offline

De beeldcollectie van het gemeentearchief Zeist wordt tijdelijk van de website geheugenvanzeist.nl gehaald. Het gemeentearchief volgt hierin andere archiefinstellingen na een uitspraak van de rechter inzake auteursrecht.

Lees meer »

Tentoonstelling Graven van Onderwijzers

Zaterdag 26 mei is de opening van de tentoonstelling Graven van Onderwijzers om 12.00 uur in het poortgebouw van de oude begraafplaats aan de Bergweg.

Lees meer »

Kranten en persoonsbewijzen

Op de website van het Geheugen van Zeist vindt u alle kranten tot 1945. Voor de kranten vanaf 1946 t/m 1990 kunt u terecht in het Historisch Informatie Punt van het gemeentehuis.

Lees meer »