Uw zoekacties: Seijst, 1986; p. 51

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1986; p. 51
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1986
Pagina:
51
Is onderdeel van:
Noten
1. Jhr H.W.M. van der IHjck, De Nederlandse Buiten- plaats, Aspecten van ontwikkeling en herstel, Alphen aan den Rijn 1983, 2e druk aa ngevuld met register, blz. 23 en blz . 547 (noot 56)
2 .
J.D .M. Bardet, Kas telenboek Provincie Utrecht, 5e druk, Bussum 1975
3 . D.R. Klootwijk, Voormalige Rijnarmen te Zeist (2), Bulletin van de Van de Poll-Stichting (6) 1976, blz. 56 en laatstelijk van dezelfde, nogmaals: Veldnamen in Bunnik, Tussen Rijn en Lek (19), 1985, nr 4; blz. 20 en 21. In Bunnik lag ongeveer een even groot s tuk van het goed "De Brakel" , zoda t in de bronnen sprake is van 50 morgen .
4 .
Ronaid Blijdenstein, Zeist, Groei en Bouw , deel 3, Zeist 1984, blz . 142-143
5. C. Dekker, Het Kromme Rijngebied in de Middel- eeuwen, Een institu tioneel-geografische s tudie, Stichtse Historische Reeks no 9,1983, blz. 85, 459-460
6 . R.A. Utrecht, Familie- a rch ief De Pesters, nr 221 (akte van 30 januari 1662) . In de 18de eeuw kwam de boerderij "De Brakel" in handen van het geslacht De Pesters
7 . J .G.R. Acquoy, Het klooster te Windesheim en zijn invloed, Utrecht 1875- 1880, 3 delen
8. Ph .J . C.G. van Hinsbergen, Bronnen voor de Geschie- denis van Zeist, deel I, Assen 1962, blz. 139 (ver- der te citeren als Bronnen)
9 . Bronnen, blz. 257
10. Bronnen, blz. 287 en 260- 261 11. Ph.J . C.G. van Hinsbergen, Bronnen voor de Gesch ie- denis van Zeist , deel 2, Assen 1967, blz . 26 (ver- der te citeren als Bronnen 11)
12. Bronnen 11, blz. 138 13 . Bronnen 11, blz. 332. De vermeldingen van 1580 en 1600 luiden niet anders, blz. 166 en 265
14 . J .Ph. de Mont! verLoren, Bronnen voor de Geschiede- nis van Zeist, deel 3, eerste gedeelte , Assen 1980,
44
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer