Uw zoekacties: Seijst, 1986; p. 77

Bibliotheek

Het gemeentearchief bezit samen met het Zeister Historisch Genootschap een enorme boekencollectie over de gemeente Zeist en de regio, over algemene geschiedenis en met handleidingen voor historisch onderzoek. U kunt de boeken niet lenen, maar wel in onze studiezaal inzien.

Heeft u een boek gevonden dat u wilt inzien in de studiezaal, gebruik dan de aanvraagknop rechtsboven de beschrijving van het boek. Onze collega neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hulp bij uw onderzoek
De informatie op deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de studiezaal via gemeentearchief@zeist.nl of telefonisch via 14030. We helpen u graag op weg.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat, dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Deze vult u in bij ‘Alle woorden’. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven, met spaties ertussen. U krijgt dan de stukken te zien waar al uw zoektermen in voor komen. Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Uitgebreider zoeken
  U kunt ook meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In ieder veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld
 • Zoeken met NOT en OR
  Meerdere zoektermen worden automatisch gecombineerd (functie AND). U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de  functies  NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".
 • Verfijnen
  In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is. U vindt de verfijnopties links van de zoekresultaten.
 • Sorteren
  De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen. U vindt de sorteeropties in de gele balk boven de zoekresultaten.
 • Wildcards
  Het gebruik van wildcards vergemakkelijkt het zoeken:
  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Tijdschriftpagina
Seijst, 1986; p. 77
Titel:
Seijst
Beheerder:
Zeister Historisch Genootschap
Jaar:
1986
Pagina:
77
Is onderdeel van:
dat de Stichting een soort permanente expositie in kan richten, waarvan de Zeistenaren weten, dat ze er regel- matig terecht kunnen. Dat zou ook stimulerend kunnen werken om archieven en allerlei andere belangwekkende zaken aan de Van de Poll-Stichting te schenken. Het zou de bredere interesse van de Zeistenaren in wel en wee van de Stichting - waar het bestuur zo terecht naar streeft - kunnen bevorderen". Hij schrij ft verder "Zou het geen idee zijn om al-
thans een deel van de ruimte, die nu (1981) de muziek- school nog in het Slot inneemt te claimen voor een per- manente expositie- en archiefruimte voor de Van de Poll-Stichting?" In een persbericht in het Utrechts Nieuwsblad in 1982
doet de heer Van Nieuwenhuizen ongeveer dezelfde op- roep, terwij 1 de secretaris van de Stichting, de heer Van der Burg, in het Utrechts Nieuwsblad in 1983 dit idee ook opperde. Kan men zich voorstellen, dat ondergetekende vreemd
op keek, toen zij nog niet zo lang geleden in een pers- bericht las, . dat men een suggestie deed om een museum van naieve kunst in het Slot te vestigen? Op zichzelf een alleraardigst voorstel, maar verdient een Oudheid- kamer van Zeist, juist in het Slot met zijn mooie am- biance, dan geen voorrang?
Tenslotte Het zal duidelijk zijn, dat de Stichting in deze 35
jaar veel tot stand bracht. Niet alleen met het ordenen en toegankelijk maken van een groot deel van het ar- chief, maar ook door haar publikaties. lezingen, excur- sies, tentoonstellingen en open dagen, Bulletin, bene- vens de service van het geven van zowel mondelinge als schriftelijke inlichtingen. Om dit werk te blijven doen en het te kunnen uitbrei-
den heeft zij uw daadwerkelijk steun nodig; probeer in uw eigen omgeving leden te werven (minimum contributie f 15,-- per jaar), door hen voor de historie van Zeist te interesseren. Er is bovendien grote behoefte aan
I 68
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer